Trendpagina Voorjaar-Zomer 2021

Op naar het Voorjaar van 2021

Met onze trendpagina willen wij jou op de hoogte brengen van alle trends die de zomer van 2021 te bieden heeft. Bij een trendprognose als deze wordt er vooruit gekeken. Er is in de afgelopen maanden zoveel gebeurd dat wij hier eerst even bij stil staan. Wij hebben het natuurlijk over de Covid-19 pandemie, maar ook over alle protesten zoals de klimaatacties, boerenprotesten, protesten tegen racisme en politiegeweld. De gebeurtenissen rondom Covid-19 zijn zo ingrijpend dat het dagelijks leven er enorm door is beïnvloed en zijn weerslag heeft op de trends.

Er wordt vaak gezegd dat bij tegenslag creativiteit de boventoon voert. Dat hebben wij zeker gezien in hoe wij als ondernemers met de RIVM-maatregelen zijn omgegaan en nog steeds nieuwe manieren bedenken om onze winkel een boost te geven. In de nieuwe collecties ligt het verhaal aankomend seizoen toch anders. Wij zien vooral dat er wordt voortborduurt op bestaande trends en dat er binnen deze trends de vernieuwing ligt. Wij zijn nog lang niet klaar met de pakkenmode, pantalons met hoge taille, comfortabele en duurzame kleding, luchtige jurken en rokken, outdoor, ruiten, bloemen, tie-dye en jungle.

Op schoengebied zien wij nog steeds veel sneakers, sandalen en slippers. Opnieuw zijn de espadrilles en andere modellen, afgewerkt met riet of touw. Sneakers hebben een volumineuze zool. Er wordt vaak gewerkt met lichtgewicht materialen. De look is wat ronder en vrouwelijker. Het meest vernieuwend zijn de meer vierkanten "carré" leesten. Deze leesten zien we terug in slippers en sandalen.

In het kleurenpallet zien wij veel naturellen, groenen en bruin tinten. Blauw is een belangrijke kleur voor zomer '21. Om de kledingcollecties wat pit te geven wordt er gewerkt met de in het oog springende kleuren roze en lila.

De trends zijn onder gebracht in drie thema's:

-The statement

-Keep it cool

-Birds of Paradise

The Statement

Dit thema is voor mannen en vrouwen met een eigen mening. Voor mensen die ergens voor staan en er voor gaan. Ze zijn zelfverzekerd en stralen dat uit. Hun outfits onderstrepen hun sterke karakter.

Het pak is een belangrijk item in dit thema. In de bovenstukken ligt het accent op de kraag of de schouders. Met de grote en breedte heeft de schouder power dit seizoen. Als je de outfits van deze trends bekijkt, herken je geheid de patronen en snitten, maar ze zijn anders dan voorheen. Klassiekers met een twist.

De look is krachtig, maar net als de vele vrouwen die op dit moment in de top van het Nederlandse bedrijfsleven werken, heeft ze ook iets zachts en vrouwelijks.

Belangrijke kleuren in dit thema zijn zwart, wit, grijs, camel, blauw en zalmroze. Als accent zie je in dit thema harde kleuren zoals euroblauw en hard roze.

De schoenen stralen klasse uit. We zien korte laarzen en slingbacks op een hak. Voor warmere dagen kan een outfit ook goed gedragen worden met muilen of sandalen met een carré leest. Liever meer comfort? Kies dan voor een paar sneakers met een rustige look of een paar loafers.

Make a statement!

Schoenen: Summer boots, Slingbacks, Muilen met Carré leest, Sandalen, Loafers,                                        Sneakers.

Kleding: Blazer met korte broek, Power schouders, Pofmouwen, Klassieks met een                                  twist, Wijde pantalons met taps toelopende pijpen.

Accessoires: Grote oorbellen, Kettingen, Smalle riemen, Kleine tassen.

Kleuren: Beige, Zand, Roze, Zwart, Wit, Blauw(euro).

Materiaal prints: Ruiten, Strepen, Katoen, Linnen.


Keep it Cool

Wij hebben het er al vaak over gehad. Alles gaat tegenwoordig zo snel. Je voelt al snel de druk om meer ballen in de lucht te houden dan je eigenlijk aan kan. Het verlangen naar verlangzamen neemt daardoor steeds meer toe. Toen in maart 2020 Corona als pandemie werd erkend, werden wij versneld gedwongen langzamer aan te doen, thuis te blijven en meer in het nu te leven. Ondanks dat de regels versoepeld waren is de rust gebleven.

Dit zie je terug in makkelijke outfits zoals overalls en jumpsuits met grote opgestikte zakken. Ook wijdvallende jurken, wijde broeken en shorts met een hoge taille behoren tot het pakket. In de bovenstukken zijn het alweer de schouders waar het accent ligt.

Terwijl het thema heel rustig is, kan je kledingstukken tegenkomen met broderie en tie-dye. Dit geeft soms een romantisch tintje en op andere momenten een sportief tintje aan de look. Het kleurenpallet bestaat uit rustige tonen zoals beige en wit gecombineerd met vale pasteltinten.

De schoenen in dit thema zijn comfortabel. Sandalen en slippers met brede en smalle banden, klittenbandsluitingen en de "birkenstocks" look zie je hier vaak voorbij komen. Daarnaast is het thema perfect voor sneakers en de classic high tops. Merken die op duurzaamheid inzetten hebben echt een streepje voor.

Schoenen: Volumineuze sneakers, High tops, Bijzondere zolen, Lichtgewicht zolen,                                      Slippers en sandalen met banden, Stevige sandalen.

Kleding: Jumpsuit, Overalls, Soepel vallende/wijde jurken met pofmouwen,                                                Bermuda's met functionele zakken, Sweaters, T-shirts.

Accessoires: Bandana's, Grote oorbellen, Stoere tassen.

Kleuren: Pastels, Wit, Groen, Zand, Roze, Lila, Turquoise, Geel.

Materiaal prints: Katoen, Denim, Gehaakt, Tie-dye.

Birds of Paradise

Regen of zonneschijn, met de outfits van het thema Birds of Paradijs heb je altijd het ultieme zomergevoel. Bloemen, tropische bladeren, ruches en ruffels, het is een vrolijke boel. In ieder collectie vind je wel bloemenprints. Die van dit seizoen zijn geïnspireerd op velden vol bloemen en onrealistische tropische bloemen.

De collecties zijn opgebouwd uit jurken, rokken, kimono's, wijde pantalons, luchtige blouses en korte broeken. Voor de heren zien we veel vrolijke overhemden.

De kleuren zijn warm, maar wel iets afgezwakt in toon, waardoor ze een vale uitstraling hebben.

De belangrijkste kleuren in dit thema zijn rode gele en groene tinten aangevuld met lila en zalm.

In dit thema mogen slippers en sandalen, effen of rijkelijk versierd met studs niet ontbreken. Espadrilles met touw omkleed zijn terug van weggeweest. Ondanks dat wij er al een aantal seizoenen mee bezig zijn geweest is het nog niet klaar met city western.

Voel jij je aangetrokken tot de warmste dagen van het jaar? Dan is thema Birds of Paradise echt iets voor jou!

Schoenen: Slippers, Sneakers, Sandalen, Carré neus, Touw in zool, City Western,                                          Bijzondere hakken, Loafers, Kleine studs

Kleding: Lange jurken, Lange rokken, Kuitlengte, Jeanswear.

Accessoires: Zonnebrillen, Rieten tas, Opvallende riemen, Grote oorbellen, Kleine                                            tassen.

Kleuren: Rood, Geel Groen, Roze, Lila, Oranje, Blauw.

Materiaal prints: Drukke prints, Grote tropische bloemen, Tie-dye, Veldbloemen,                                                   Luchtige materialen, Ruches.


Op naar het voorjaar 2021!

Wij van Woudstra Schoenmode wensen jou veel plezier met de nieuwe collectie van dit voorjaar!

(Bron: Trend magazine ANWR-GARANT nederland)