De Trends Najaar-Winter 2019

Trends Herfst-Winter 2019/2020

Weet jij nog wat echt is en wat niet? Op weg naar 2020 loopt menselijk en digitaal naadloos in elkaar over. Het grootste voorbeeld: Lil Maquela, een influencer met 1,5 miljoen volgers. Wat haar zo bijzonder maakt? Ze is een robot en inspireert dagelijks mensen met haar stijl.

In Amerika wordt er op dit moment al voor 2 miljard dollar geshopt via voiceshopping-systemen. Naar verwachting zal dit gebruik alleen maar toenemen. Vorig jaar introduceerde adidas in samenwerking met het Berlijnse vervoersbedrijf BVG een sneaker met ingebouwde OV-chipkaart, waarmee je een jaar lang  gratis mee door deze stad kan reizen. Al deze voorbeelden zijn het bewijs dat de grenzen tussen realiteit en virtueel compleet vervaagd zijn.

Dit, de aanhoudende conflicten in de wereld en de enorme vervuiling hebben veel effect op de mode-industrie. Er wordt op diverse manieren mee om gegaan. De één zoekt rust en stilte, terwijl de ander zich volledig overgeeft aan de tijdsgeest. Weer een ander probeert het milieu te ontlasten en de volgende denkt met weemoed terug aan vervlogen tijden.

Het resultaat, vier toffe trends:

1. Outdoor Happiness

2. Unreal

3. New Luxury

4. Relive the glory days

Outdoor Happiness

In het dagelijkse leven hebben we constant data om ons heen What's app, Instagram, Facebook... het houd nooit op. Door al die drukte om ons heen verlangen we naar een plek waar dit niet is en vinden deze ruimte in de natuur.

Wandelen is populairder dan ooit.. en biedt een grote inspiratie voor schoenen. Grove, Stevige onderwerken en sluitingen afkomstig uit de wandelsport. Maar het thema biedt meer. Het wordt beïnvloed door folklore en western. We zien veel laagjes, zachte breisels en wijde vormen. Alles om te beschermen en het de mens zo comfortabel mogelijk te maken.

Ga naar buiten, zorg dat je voldoende laagjes aan hebt, de juiste schoenen en geniet van Outdoor Happiness...


KLEUR: Bruin, Beige, Olijfgroen, Cognac, Brick, Wit, Zwart, Rood, Blauw

SCHOENEN: Gebruik van stukjes bont, Gebruik van lak als accent, Laarzen die een combinatie zijn tussen comfortabel en gekleed, Zachte materialen, Chunky zolen, Wedge zolen, Crepe zolen, Sneakers "dad snaeker", City western/ cowboyboots, Afzaklaarzen, Bergboots, Chelsea boots, Zware onderwerken,  Bergboot vetersluiting.

ACCESSOIRES: Opvallende riemen, Tassen met franjes, Hoeden

KLEDING: Een gebreide trui op een lange rok, Teddyjassen, Fleece vesten/Jassen, Pufferjackets, Prairiejurken, Ronde schouders, Veel laagjes

MATERIAAL: Zacht/ aaibaar/ comfortabel, Folklore, Landelijk, Ruiten, Bloemen, Breisels, Flanel, Patchwork, Padding, Ribstof, Kroko

Unreal

We omarmen de tijdsgeest. Toen en nu gaan naadloos in elkaar over. Pixels, Data, Lichttekeningen, het zijn allemaal inspiratiebronnen voor het thema "Unreal". De vaak Ton Sur Ton outfits worden interessant door een mix van materialen. We zien veel contrasten zoals: combinaties van lak leder met breisels, breisels met satijn of de toevoeging van folies. Naast Ton Sur Ton zien we ook veel outfits die gecombineerd worden met prints.

De kleuren zijn hard en neon maakt zijn rentree in de fashion. Spitse leesten, sneakers, korte en middelhoge laarzen je kunt ze naar hartenlust combineren met de outfits uit dit vrolijke, tikje glamorous thema.

Ga je graag met de tijd mee en hou je van kleurijk? Dan is "Unreal" jouw thema.

KLEUR: Geel, Oranje, Neon, Ultraviolet, Lila, Metallic, Hard roze, Kobalt.

SCHOENEN: Sok-sneakers, Sok-Laarzen, Afzaklaarzen, Sneakers, Dikke zolen, Elastische materialen, Spitse leesten, Airzolen

ACCESSOIRES: Tassen met merklogo's, Riemen met merklogo's, Kleine tassen, Gouden accenten.

KLEDING: One colour outfits (ton sur ton), Accenten van dierenprints (ook gekleurd), Flinke schouders, Sterke silhouetten, Outfits in gemixte harde kleuren of print, Lange jurken.

MATERIAAL: Glansstoffen, Pailletten, Lak, Folie, Breisels, Dierenprints (ook gekleurd), Leer, Holografische effecten, Grafische prints.
New Luxury

In onze consumptiemaatschappij is en tegenbeweging gaande. Er is een groep mensen die niet langer wegwerpartikelen wil aanschaffen. Deze groep investeert liever in duurder basic's, vintage en verantwoorde fashion. de kleding heeft simpele vormen en is vervaardigd uit prachtige materialen, Ze zijn duurzaam en tijdloos. Soms is er zelfs gezocht naar alternatieve materialen, zoals leer gemaakt van koeienmagen of vissenhuiden. In dit thema gaan we voor zakelijk en Scandinavische eenvoud.

Laat je verleiden door "nieuw Luxury".

KLEUR: Bruin, Beige, Lichtblauw, Grijs, Zwart, Wit, Cognac, Groen, Brick, Okergeel.

SCHOENEN: Afzaklaarzen, Queenie-hak, Veterlaarzen, Witte laarzen, Pumps, Overknee's, Lange laarzen, Moccasins, Gekleurde neuzen.

ACCESSOIRES: Kleine handtassen, Cross-over bags, Subtiele sieraden, Riemen met buckel.

KLEDING: Mannenpakken, Rok (kuitlengte en lang), 7/8 broek, Simpele vormen, Coltruien, Blazers, Hoge tailles, Wijde pantalons, Victoriaanse kraagjes.

MATERIAAL: Subtiele prints, Ruiten, Snake, Zachte breisels, Effen, Lak.

Relive the glory Days

Streetwear is nog steeds immens populair en speelt dan ook een grote rol in "Relive the glory days". Stijlen die populair waren in de jaren tachtig, begin jaren negentig drukken een grote stempel op deze trend. We zien sterk aanwezige logo's en merknamen op truien, sweaters, tasjes, broeken en blouses. De kledingstukken zijn wijd en comfortabel. Merken als Kappa, Fila, Ellese hebben hun comeback gemaakt. In de kleding wordt er voornamelijk gewerkt met primaire kleuren. De Fanny pack, beter bekend als de heuptas stamt ook uit deze periode en is af van zijn stoffige campinggast-imago. Met de komst van "The Spice Girls" kwamen ook de schoenen met plateau's, zoals Buffalo's. Dit soort modellen zul je de aankomende winter weer gaan zien, Net als de immer populaire Dr. Martens.

Een beetje van toen, met de techniek van nu geeft je de trend "Relive the glory days"

Enjoy!

KLEUR: Rood, Geel, Blauw, Oranje, Zwart, Wit, Groen (neon).

SCHOENEN: Veterboots, Dad sneakers, Soksneakers, Witte laarsjes, Sneakers, Overknee's.

ACCESSOIRES: Scrunchies, Heuptassen (cross-over gedragen), Kleine tasjes, Opa petten.

KLEDING: Sweaters en hoodies, Wijdvallende jacks, Sweaterjurken, Jeans (flaired), 7/8 lengte, Hoge tailles, Windjacks.

MATERIAAL: Colour blocking, Leopard en snake als accent, Logo's en merknamen, Teksten, Strepen, Ripstof.